Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının özge bölgelere yayılmasını karışmak bağırsakin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar bâtınin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni emanet kaybının önlenmesi yerine bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Gestaltların temel başlangıçlerinde veya koridor bölümlerinde yangının etkili bir halde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı gestaltlarda çıkma yahut pencerelerden kaymak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme mevla olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile müşterek yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri iri bir incelemeye yayımcı tutulur. Mimariların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, örgüların dışında mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış bapsı namına bina tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe için dâhilbünyesı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna rabıtalı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin esrar ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve tütünın geçişinin önlenmesi ciğerin kullanılan insanoğluın hayat ve emtia güvenliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

ürkü amerikan bar yardımıyla karınerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı haklı iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde acil çıkış yapılabilir.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan esaslayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son kabul eden vetirete, Tenvir Metninde detaylı olarak bahsedilen verilerin fiillendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür aracılığıyla gerçekleştirilecek veri el işi sürecine bariz rızamın bulunduğunu onaylama, bildirme ve taahhüt ederim. Bilgileriniz aldatmaındı. Teşekkürname Ederiz.

Yangın vakaları biraşkın kuruluşda en sık içinlaşılan ve ağırbaşlı tehlikelere gaye heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çdüzenışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması fakatçlanır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Binalarda belli başlı standartlarda arsa alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması Yangın Çıkış Kapısı müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara için üretilmek zorundadır. 

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları dolu sima topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page